Thursday January 22nd, 2015

Κοσμηματομπόλ από πηλό!

jewelry_holder

Αυτό είναι σίγουρα ένα diy για τους τεμπελάκους. Είναι πανεύκολο, ενώ το αποτέλεσμα σου δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Στη δική μου περίπτωση, αφού προσπαθούσα να φτιάξω διάφορα πραγματάκια για την αγαπημένη μου φίλη τη Νατάσα, τα οποία όμως δεν μου έβγαιναν με τι-πο-τα, είπα να αλλάξω ρότα και να πάω για κάτι απλότερο που ήμουν σίγουρη ότι θα της αρέσει. Άλλωστε έχει τόσα τσίκι τσίκι βραχιολάκια που φαντάστηκα πως θα της ταίριαζε.

Ας δούμε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις αυτά τα κοσμηματομπολάκια 🙂

Θα χρειαστείς:

Λευκό πηλό που στεγνώνει μόνος του

Μπολάκια διαφόρων μεγεθών

Πλάστη

Λεπτό γυαλόχαρτο

Ακρυλικά χρώματα

Βήμα πρώτο – Με ελάχιστο νερό (σε φάση βρέχεις απλά λίγο τα χεράκια) αρχίζεις να πλάθεις τον πηλό μέχρι να μαλακώσει. Όταν δεις ότι μπορέσεις να τον “δουλέψεις” επαρκώς, αρχίζεις να τον ανοίγεις, σαν άλλο φύλλο πίτας μέχρι να φτάσει περίπου στο μισό εκατοστό.

jewelry_holder1

Βήμα δεύτερο – Βάζεις το μπολάκι από πάνω σαν κουπάτ (όπως πχ θα έφτιαχνες μπισκότα) και το γυρνάς γύρω γύρω, απαλά, μέχρι να κοπεί ο πηλός

jewelry_holder2

Βήμα τρίτο – Σηκώνεις το κομμάτι που έχει σχηματιστεί και το τοποθετείς μέσα στο μπολάκι. Προσπαθείς να το κάνεις όσο πιο ίσια γίνεται, με την έννοια να έχει σε όλες τις πλευρές το ίδιο ύψος.

jewelry_holder3

Βήμα τέταρτο – Αφήνεις 1 24ωρο να περάσει για να στεγνώσει ο πηλός. Στη δική μου περίπτωση βέβαια, έπρεπε να αφήσω κάνω 12ωρο επιπλέον λόγω υγρασίας στο σπίτι. Μετά τα βγάζεις από τα καλούπια/μπολάκια.

Βήμα πέμπτο – Με το γυαλόχαρτο τα περνάς απαλά για να γίνουν λεία και στη συνέχεια τα ξεσκονίζεις καλά. Κατά προτίμηση στο μπαλκόνι.

jewelry_holder4

Βήμα έκτο – Βγάζεις τα χρώματα και αυτοσχεδιάζεις! Παίρνεις το πινέλο κι αρχίζεις να τα βάφεις εσωτερικά.

jewelry_holder5

jewelry_holder6

Περιμένεις να στεγνώσουν και βάζεις μέσα τα αγαπημένα σου τσιτσιμπλίκια!

jewelry_holders7

Σε άλλα νέα, σε λίγο καιρό το μπλογκ θα αλλάξει ελαφρώς! Θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει βέβαια, αλλά θα είναι προς το καλύτερο!

5 thoughts on “Κοσμηματομπόλ από πηλό!

  1. Pingback: 3 κατευθύνσεις για εγγυημένη DIY αποτυχία | Just DIY_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.