30/01/18

Φτιάξε το πιο απίθανο παιχνίδι για τη γάτα σου!

Χωρίς πλάκα τώρα, είναι το πιο απίθανο DIY παιχνίδι (τουλάχιστον μέχρι να το βαρεθεί) που έχω φτιάξει για το Πριτσίνι. Η Λουκία είναι ολίγον τι βοδάκι και κοιμάται όλη μέρα. Ενώ το Πριτσίνι κάνει διάφορα αεροπλανικά όταν παίζουμε!

Λοιπόν, το παιχνίδι είναι ένα ραβδάκι με σκοινί και κάποιο παιχνίδι ή πομ πομ στη άκρη. Σίγουρα θα έχεις βρει από κάπου να το αγοράσεις, αλλά στο ερώτημα BUY or DIY ψηφίζω κάργα DIY ειδικά επειδή το συγκεκριμένο έχει πολύ χαμηλό κόστος. Πάμε να σου δείξω τα βασικά και από εκεί και πέρα η έμπνευση είναι όλη δική σου!

Θα χρειαστείς μία καβίλια μεγάλη, περίπου 1 μέτρο (ναι, υπάρχουν και τόσο μεγάλες!) η οποία κοστίζει 0,89 λεπτά ή αν βρεις 50 εκατοστά. Ουσιαστικά με μία του μέτρου φτιάχνεις 2 ραβδάκια. Η διάμετρός της να είναι το πολύ ένα εκατοστό. Κατά τα άλλα, λεπτό σκοινί, φτερά, πομ πομ, σπρέι για τη διακόσμηση. Αν έχεις κι ένα πολυεργαλείο, καλό είναι, αλλά μπορείς να το κάνεις και με εναλλακτικά εργαλεία και κόλλα αν και θα σε παιδέψει λίγο πιο πολύ.

Πάμε να δεις πως το έκανα με το πολυεργαλείο. Σημειώνεις το κέντρο της καβίλιας (εγώ πήρα 2 καβίλιες κι έφτιαξα 4 ραβδάκια) και την κόβεις στη μέση με το εξάρτημα κοπής ξυλείας. Είναι πολύ λεπτή η καβίλια βέβαια και κόβεται και με πριονάκι χειρός αν δεν έχεις άλλη επιλογή.

paixnidi_gatas1

Στη συνέχεια, με το εξάρτημα που τρυπάει, κάνεις την τρύπα στην άκρη.

paixnidi_gatas3

Τέλος, με το εργαλείο που λειαίνει, περνάς τις τρύπες όσο και τις τομές που έχεις κάνει.

paixnidi_gatas4

Μετά είναι έτοιμο για διακόσμηση! Εγώ έπαιξα με σπρέι, αν και μπορείς να κάνεις ένα σωρό τσαχπινιές όπως πχ να το τυλίξεις με χρωματιστά σκοινιά. Εγώ έκανα ένα μαύρο, ένα χάλκινο (που έχει αρχίσει να γίνεται πολύ αγαπημένο σπρέι), ένα τιρκουάζ κι ένα το άφησα σκέτο.

paixnidi_gatas5

paixnidi_gatas6

Και μετά σκοινάκια, φρουφρου κι αρώματα! Το σκοινάκι καλό είναι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ίδιο το ραβδί, δηλαδή γύρω στα 60-70 εκατοστά. Το περνάς από την τρύπα και κάνεις κόμπο. Στη συνέχεια στην άκρη δένεις πομ πομ, ή φτερά ή ό,τι σου κάνει κέφι. (Εναλλακτικά, αν δεν κάνεις τρύπα στο ξύλο, μπορείς να τυλίξεις το σκοινί στην άκρη και να βάλεις κόλλα, ωστόσο δεν μπορώ να εγγυηθώ για πόσο διάστημα θα μείνει στη θέση του!)

paixnidi_gatas7

paixnidi_gatas9

Παίξε, δες τι ταιριάζει στη δική σου γάτα και σίγουρα βάλε χρώμα! Όσο πιο έντονο, τόσο το καλύτερο. Έτοιμα!

paixnidi_gatas10

paixnidi_gatas8

Έξαλλο το Πριτσίνι, έξαλλο!

paixnidi_gatas11

Δοκίμασέ το και θα κάνεις τη γάτα σου πολύ χαρούμενη! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.