11/10/17

just diy | φτιάξε ένα cat friendly μπράτσο-ονυχοδρόμιο για καναπέ

Φίλοι και φίλες σήμερα στο μπλογκ μου, θα μάθετε πως να φτιάξετε ένα μπράτσο για τον καναπέ το οποίο θα στηρίζει τους καφέδες/κουλουράκια/μπίρες/πατατάκια σας, ενώ παράλληλα το αξιολάτρευτο γατί σας θα μπορεί να ξύνει τα αξιολάτρευτα νυχάκια του. Και όλα αυτά θα τα κάνουμε παρα πολύ χαριτωμένα και αξιολάτρευτα, γιατί έτσι ξεκίνησα στην εισαγωγή, δεν μπορώ να το αλλάζω τώρα! Δείτε όλες τις αξιολάτρευτες χαριτωμενιές στο video που ακολουθεί! 

Εντάξει, σοβαρεύομαι. Το project είναι πάρα πολύ απλό. Μη βλέπεις που έκανα βίντεο μπεν χουρ, απλά είχα και ορισμένες παραπολυσοβαρές δηλώσεις να κάνω, οπότε καταλαβαίνεις.

Το concept του συγκεκριμένου είναι ότι η μία του μεριά είναι αρκετά μεγαλύτερη από την άλλη προκειμένου να έχεις αρκετή επιφάνεια για να τυλίξεις το σχοινί, και αντίστοιχα οι γάτες σου να βγάζουν το άχτι τους όσο θέλουν. Οπότε, πριν από οτιδήποτε, πρέπει να μετρήσεις τον καναπέ σου και να βγάλεις τις σωστές διαστάσεις.

Για το project θα χρειαστείς:

  • 3 κομμάτια ξύλο κόντρα πλακέ (μπορείς βασικά να πάρεις ό,τι ξύλο θέλεις, αλλά εμένα με βολεύει γιατί “δουλεύεται” εύκολα στο τρύπημα και το κόψιμο)
  • Σχοινί, σχετικά λεπτό (αν δεις το βίντεο θα καταλάβεις ακριβώς γιατί λέω σχετικά λεπτό)
  • Ξυλόκολλα
  • Ξυλόβιδες
  • Δραπανοκατσάβιδο (aka βιδολόγος μουαχαχαχα)

Η διαδικασία: 

Κολλάς τα κομμάτια μεταξύ τους με κόλλα. Αν είσαι μόνος σου περιμένεις να στεγνώσουν για να είναι σταθερά και στη συνέχεια για να κάνεις πιο δυνατή την ένωση, βάζεις και βίδες με το δραπανοκατσάβιδο. Δεν χρειάζεται να τρυπήσεις με τρυπάνι νωρίτερα: η βίδα στο ξύλο απ’ ευθείας βίδωμα είναι μια χαρα.

Αν έχεις και κάποιον να βοηθήσει και να κρατάει, μπορείς να μην περιμένεις να στεγνώσει και να βιδώσεις απ’ ευθείας.

Αφού τελειώσεις με το σκελετό, ξεκινάς με το τύλιγμα του σχοινιού στην μεγάλη επιφάνεια. Βάζεις κόλλα, τυλίγεις, ξαναβάζεις κόλλα, συνεχίζεις να τυλίγεις, ξαναματαβάζεις κόλλα, δώστου πάλι με το τύλιγμα. Σταματάς όταν θέλεις!

Αν είδες το βίντεο, να κάνεις σαμπσκράιμπ στην καναλάρα μου και να μου πεις και καμιά γνώμη για το τι θα ήθελες να δεις να φτιάχνω. Η σαχλαμάρα θα συνεχίσει, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσω σοβαρότητα όταν κάνω βίντεο, αλλά το λέω για να μην πεις ότι δεν το’πα.

onyxodromio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.