03/02/17

10 πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα σπίτι ως σωστός DIYer και crafter

thora_illustration2

Πριν ξεκινήσει το άρθρο, θέλω να πω ότι η πολύ καλή μου φίλη και illustrator Δώρα, μου έκανε την τιμή να φτιάξει το παραπάνω illustration για να συνοδεύσει το άρθρο!! Γιουπιιιιι! Μπορείς να βρεις κι άλλα από τα φανταστικά πράγματα που φτιάχνει και ζωγραφίζει στον λογαριασμό της στο instagram . Και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με ακόμα πιο πολλά και ωραία! Τρα λα λα! 

Ξέρεις, η δημιουργικότητα καμιά φορά έρχεται σε ακατάλληλες ώρες. Και όταν λέω ακατάλληλες, εννοώ απλά τις ώρες που τα μαγαζιά δεν είναι ανοιχτά. (Διότι παιδιά, και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα κάποτε πρέπει να ξεκουραστούν, δεν μπορούν να περιμένουν εμάς πότε θα μας τη βαρέσει.) Πχ όταν γυρνάς από τη δουλειά Τετάρτη απόγευμα, ή όταν σου «τα σκάει» μία φοβερή ιδεάρα Κυριακή πρωί. Και ειδικά όταν η ιδέα σου χτυπάει την πόρτα είναι κρίμα κι άδικο να μην της ανοίγεις.

Εγώ πάλι, μιας και το κάνω πολλά χρόνια το ντι άι γουάι, έχω ένα σωρό προμήθειες, από οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς ωστόσο δεν τα λες και όλα απαραίτητα! Οπότε, στην παρακάτω λίστα (διότι μου αρέσουν οι λίστες) θα βρεις τα σούπερ σος για τις δημιουργικές σου ανησυχίες.

1. Χαρτοταινία. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμη είναι. Είναι σημαντικό «εργαλείο» για να: βάλεις δυο καρφιά σωστά στον τοίχο στην ίδια ευθεία, να χρωματίσεις κάτι με color blocking, να κάνεις χειροτεχνίες με χαρτιά και γενικά ένα μάτσο πράγματα. Φρόντισε να έχεις 2 μεγέθη, ένα μεγάλο και ένα μικρό.

2. Ακρυλικά χρώματα. Πάρε ένα πακέτο ακρυλικά χρώματα σε σωληνάρια. Τα ακρυλικά είναι χρήσιμα γιατί βάφουν σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες και όταν στεγνώσουν δεν φεύγουν.

3. Χαρτιά. Χρωματιστά, λευκά, με σχέδια και λοιπά. Εννοείται αυτά δεν τα αγοράζεις σε μία μέρα, αλλά γενικά όταν βγαίνεις βόλτα και βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον, πάρτο ακόμα και αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Μέσα στα χαρτιά συγκαταλέγονται φυσικά και τα ενδιαφέροντα χαρτιά περιτυλίγματος και λοιπά.

4. Κόλλες. Ξυλόκολλα, ούχου, στιγμής και λοιπά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω γιατί.

5. Χάρακα. Σοβαρά, μπορεί να νομίζεις ότι έχεις κάπου ένα χάρακα, αλλά είσαι σίγουρος; Θυμάσαι σε ποιο σημείο του σπιτιού είναι; Πάντα κράτα 2-3 χάρακες σε σταθερό σημείο.

6. Washi tape. Και αυτό είναι σαν τα χαρτιά. Δεν το αγοράζεις επειδή θέλεις απαραίτητα να κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Το βλέπεις, σου αρέσει, το παίρνεις, το χρησιμοποιείς με κάθε ευκαιρία. Εγώ πρέπει να έχω καμιά 20αριά!

7. Κορνίζες. Πάρε μερικές σε διάφορα σχήματα και άφησέ τις κάπου. Αλήθεια στο λέω, και μόνο που υπάρχουν μπορούν να σε παρακινήσουν δημιουργικά. Επίσης, βοηθούν πάρα πολύ για την περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξεις ένα δώρο της τελευταίας στιγμής για κάποιον.

8. Πρόκες, βίδες, ούπα. Είναι φοβερό πόσο χρήσιμα είναι για project πέρα από τα προφανή.

9. Σπάγκοι, σχοινάκια, κορδέλες.

10. Κοπίδι. Πάρε ένα καλό κοπίδι, από κάποιο κατάστημα με εργαλεία καθώς όχι μόνο κόβει καλύτερα και σε περισσότερα υλικά, αλλά έχει καλύτερο κράτημα λόγω μεγέθους και δε χαλάει. Τώρα το πόσο χρήσιμο θα σου φανεί, δεν το συζητώ, από στένσιλ που θέλεις να κόψεις μέχρι οτιδήποτε υλικό.

Αυτά! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.