27/12/16

DIY παιδικό πατίνι!

diy-patini-intro

Αχ τι φάση κι αυτή, τι άγχος να τελειώσω τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους! Εδώ και μία εβδομάδα είμαι στο τρέξιμο, δουλειά της τρελής και γυρνάω σπίτι για να ασχοληθώ με σέγες, τρυπάνια και τριβεία! Αχ χριστουγεννιάτικε ψυχαναγκασμέ πόσο μου έλειψες! (αλήθεια λέω)

Λοιπόν, σε αυτό το post θα είμαι σούπερ αναλυτική γιατί είναι πολύ εύκολο και σούπερ δώρο για τα μικρά! Και ειδικά αν έχεις παιδιά, ή ένα σκασμό ανίψια όπως εγώ, βολεύει. <3 Βρήκα την ιδέα σε αυτό το μπλογκ και το έκανα κι εγώ, μόνο που άλλαξα την αισθητική.

Πάμε! Τι θα χρειαστείς

Από εργαλεία: σέγα, τριβείο (ή απλά γυαλόχαρτα και αρκετή υπομονή) και δραπανοκατσάβιδο ή ηλεκτρικό κατσαβίδι ή απλό κατσαβίδι και αρκετή δύναμη!

Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησα, όπως θα δεις και παρακάτω είναι BOSCH και σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι θα έχουμε διαγωνισμό για ένα φοβερό δραπανοκατσάβιδο αύριο! <3  

Από υλικά

  • Ένα κομμάτι ξύλο 30 * 30 (εγώ αγόρασα μία τάβλα 120 * 30 και ζήτησα να μου την κόψουν σε 4 κομμάτια)
  • Σπρέι στα χρώματα που θέλεις
  • Βερνίκι ξύλου άχρωμο
  • 4 ροδάκια
  • 2 χερούλια (πρόσεξε να πάρεις από αυτά που βιδώνουν από την πάνω μεριά και όχι αυτά που είναι για έπιπλα που πρέπει να τα βιδώσεις από την πίσω – εγώ την πάτησα και έπρεπε να κάνω πατέντα που θα σου την πω πιο κάτω)
  • Βίδες (αρκετές) για ξύλο
  • Στένσιλ από αυτό που θες να κάνεις. Το ίντερνετ είναι μεγάλο, μπορείς να βρεις στ’ αλήθεια οτιδήποτε.
  • Χαρτοταινία

Πάμε τώρα στα βήματα:

Βήμα 1: φτιάχνεις τα στένσιλ.

diy-patini1

Βήμα 2: κολλάς τα στένσιλ πάνω στο ξύλο

diy-patini2

Βήμα 3: βάφεις με σπρέι προσεκτικά. Πρέπει να προσέξεις να καλύψεις όλη την επιφάνεια του ξύλου για να μην πέσει σπρέι και γύρω γύρω. Αν παρατηρήσεις αυτό με την Έλσα θα δεις ότι μου ξέφυγε λίγο..

diy-patini3

Βήμα 4: με ένα μολυβάκι ορίζεις τα σημεία που θα κοπούν οι γωνίες.diy-patini4

Βήμα 5: Και μετά κόβεις!

diy-patini5

Βέβαια το κόψιμο αφήνει γρέζια όπως βλέπεις.. οπότε χρειάζεσαι….

diy-patini6

Βήμα 6: Το τριβείο! Πρέπει να λειάνεις τις γωνίες και ό,τι άλλο σημείο θεωρείς ότι χρειάζεται ένα πέρασμα.

diy-patini7

Να, κοίτα τι όμορφο λείο φανταστικό! (ένα κόλλημα το έχω, είναι αλήθεια)

diy-patini8

Βήμα 7: Αφαιρείς όλη τη σκόνη που σίγουρα υπάρχει και περνάς ένα χέρι βερνίκι.  Για να στεγνώσει καλά, περιμένεις σίγουρα 24 ώρες, ανάλογα και τον καιρό εννοείται.

diy-patini9

Βήμα 8: Αφού επιβεβαιώσεις λοιπόν ότι έχει στεγνώσει το βερνίκι και όλα καλά, είναι η ώρα να βιδώσεις να ροδάκια στις 4 γωνίες. Χρειάζεσαι 4 ξυλόβιδες ανά ροδάκι και εννοείται σταθερό χέρι.

Να κοίτα, το παρακάτω δραπανοκατσάβιδο μπορεί να γίνει δικό σου!! 

diy-patini10 diy-patini11

Βήμα 9: Τέλος βιδώνεις τα χερούλια. Φυσικά πρέπει να μετρήσεις για να είναι και από τις δύο μεριές στο ίδιο σημείο και ύψος. Σε αυτό το σημείο θα σου πω γιατί την πάτησα εγώ.. Αγόρασα που λες χερούλια επίπλου τα οποία κανονικά ας πούμε μπαίνουν σε ντουλάπα ή συρτάρι. Έτσι λοιπόν ακουμπάς το χερούλι από τη μία και τις βίδες από την άλλη.. Αλλά εδώ δεν γινόταν αυτό, οπότε τρύπησα τα χερούλια (!!!!) με το δραπανοκατσάβιδο και στη συνέχεια τα βίδωσα. (δεν ξέρω τώρα τι κατάλαβες, αλλά ΟΚ, προσπάθησα!)

Είσαι έτοιμος!! <3

diy-patini12 diy-patini13 diy-patini14

Τέλος να πω ότι αυτό το πατίνι δεν προορίζεται για όρθιο αλλά καθιστό και μάλιστα για μικρές ηλικίες, τύπου μέχρι 6 ετών 🙂 Και πάντα με επίβλεψη ε;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.