04/12/16

DIY ραφάκι από παλιά τάβλα κρεβατιού

intro_rafaki

Το πιο ωραίο πράγμα με το να ζεις υπό τη φιλοσοφία του DIY (πως τα λέω! πως-τα-λε-ω!) είναι ότι βρίσκεις λύσεις για το σπίτι σε οποιαδήποτε φάση. Για παράδειγμα αυτό το ραφάκι 🙂 Τι εννοώ; Αγόρασα που λες ένα φούρνο μικροκυμμάτων και ο μόνος χώρος που μπορούσε να μπει ήταν στον πάγκο της κουζίνας, στη θέση που είχα τα μπαχαρικά. Όμως τα μπαχαρικά που θα έμπαιναν; Ε; όχι πες, που; Στο…ραφάάάάκι!! Και τι ραφάκι..! Από παλιά τάβλα κρεβατιού που ταίριαζε γάντι στην ανάγκη.

Τι χρειάζεσαι; Μία τάβλα, ή τέλος πάντως ένα κομμάτι ξύλο όχι πολύ φαρδύ με το μήκος που επιθυμείς. Σιδερένιες γωνίες, βίδες, ούπα και ένα δραπανοκατσάβιδο. Για έξτρα τσαχπινιά, μπορείς να το διακοσμήσεις με washi tape.

diy_rafaki1

Σημειώνεις στον τοίχο αλλά και στο ξύλο τα σημεία που θα κάνεις τις τρύπες. Πρώτα βιδώνεις τις γωνίες στο ξύλο και στη συνέχεια τρυπάς τον τοίχο στα σημεία που έχεις σημειώσει.

diy_rafaki2

Εγώ φρόντισα να πέσουν οι τρύπες πάνω στον αρμό για να γίνουν ευκολότερα και να μη σπάσω κάνα πλακάκι και τρέχουμε.

diy_rafaki3

Στη συνέχεια βάζεις τα ούπα και βιδώνεις το ραφάκι στη θέση του! (αυτή η δουλειά χρειάζεται 2 άτομα, ένας για να κρατάει το ραφάκι στη σωστή θέση και ο άλλος να βιδώνει) Τσα τσινγκ!

diy_rafaki4 diy_rafaki5 diy_rafaki6

Αξίζει να σημειώσω ότι η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 1 τεταρτάκι 🙂 Νοτ μπάντ ε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.