24/11/16

ΜΟΛΥΒΟθήκες | Ένα δώρο για έναν ξένο

molyvothikes

Πριν από λίγο καιρό είχα μία πρόταση από τη Dremel να κάνω ένα workshop στο TEDX Χανίων και χωρίς σκέψη απάντησα θετικά. Όταν όμως έμαθα το θέμα του TEDX κάπως δυσκολεύτηκα. Ποιο είναι το θέμα; Ο Ξένος. Το ξένο σε οποιαδήποτε μορφή του. Και ακριβώς επειδή η έννοια είναι πολύ ευαίσθητη, ειδικά στην Ελλάδα του 2016, δεν ήθελα να κάνω κάτι που να μην συνδέεται με αυτή.

Σε κοινό brainstorming με τον καλό μου, σκεφτήκαμε λοιπόν τις ΜΟΛΥΒΟθήκες. Όπως ακριβώς περιγράφεται και στο site του TEDX Χανίων…

“Στο workshop ΜΟΛΥΒΟθήκες, όπως λέει και το όνομά του, θα δημιουργήσουμε μία μολυβοθήκη, ένα απλό DoItYourself project με τη χρήση ξύλου και μερικών άλλων εργαλείων. Οι μολυβοθήκες που θα φτιάξουμε, δεν θα είναι για μας, αλλά για κάποιον ξένο. Οι ξένοι αυτοί δεν είναι άλλοι από παιδιά προσφύγων στα οποία θα σταλούν οι μολυβοθήκες αυτές μαζί με το αντίστοιχο απαραίτητο υλικό όπως γόμες και μολύβια. Για να γίνει ακόμα πιο προσωπικό αλλά και πιο ολοκληρωμένο το μικρό αυτό δώρο, μπορούμε να φέρουμε μαζί μας σχολικά υλικά της επιθυμίας μας καθώς επίσης, να γράψουμε ένα μήνυμα προς τον ξένο αποδέκτη, στο κάτω μέρος της μολυβοθήκης.

Στις 26 Νοεμβρίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος της παρέας μας και φτιάχνοντας τη δική σου δημιουργία να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά σε αυτούς τους μικρούς ξένους.” 

Η ονομασία ΜΟΛΥΒΟθήκες, γραμμένη με αυτόν τον τρόπο προκύπτει από το χωριό Μόλυβος της Λέσβου όπου και θα σταλούν οι δημιουργίες όλων μας.

Και κάπως έτσι ξεκινάει μία ωραία ιστορία με έναρξη τα Χανιά της Κρήτης, μία ιστορία που τη λένε ΜΟΛΥΒΟθήκες και ελπίζω να τη συνεχίσουμε όλοι μαζί στην Αθήνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Σε αυτή τη φάση είμαι σε αναζήτηση χώρων για να το συνεχίσουμε, οπότε αν έχετε κέφι και προτάσεις θα χαρώ πολύ να μου τις στείλετε στο [email protected].

Οπότε για αρχή, Χανιάάάά….here I come!

Last but not least, το project αυτό έχει την υποστήριξη της Dremel και της BOSCH και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε καν η ιδέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.