Friday February 28th, 2014

Σπίτι: Οι Μικρές Αγαπημένες Λεπτομέρειες

Μπορεί το σπίτι να είναι μικρό. Μπορεί να είναι τεράστιο. Μπορεί να έχει έπιπλα δια χειρός Βαράγκη, μπορεί να έχει μόνο έπιπλα ικέα. Όπως και να’χει, το σπίτι μας, δεν είναι σπίτι αν δεν έχει την προσωπική μας πινελιά. Αυτό που εμείς γουστάρουμε. Αυτό που μας χαρακτηρίζει.

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν το δικό μου σπίτι όπως ακριβώς το θέλω: ζωντανό και φιλόξενο και cozy όπως λέμε και στο χωριό μου.

1. Χρώμα στα πράγματα!  Στα αντικείμενα. Στις κούπες, τα τασάκια, τα σουβέρ, στα έπιπλα.  Σε αυτά που χρησιμοποιώ καθημερινά. Διατηρώ ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους έτσι ώστε να μπορώ να “παίζω” με όλα τα υπόλοιπα.

colors colors1

2. Βιβλία. Έχω τα βιβλία μου σε κοντινό σημείο από εκεί που θα αράξω. Επίσης πολύ συχνά έχω αφημένα βιβλία και περιοδικά πάνω στο τραπέζι του σαλονιού. Τα βλέπω και είναι σαν να μου λένε “Έλα να μας διαβάσεις καλέ! Τι καθόμαστε εδώ πέρα;”

books

3. Λουλούδια. Δεν τα έχω πολύ συχνά αλλά που και που θα δεις μέσα σε κάποιο ποτήρι ένα λουλουδάκι. Προτιμώ τις γλάστρες για να είμαι ειλικρινής, αλλά κι αν κόψεις μια μαργαρίτα από το παρκάκι δεν έγινε και κάνα κακό. 😉

flowers

4. Γάτες. Χαχαχα! Εντάξει, δεν είναι για όλους, αλλά το σπίτι είναι πιο…σπίτι αν έχεις κατοικίδιο.

cats

5. Φωτισμός. Ανάλογα το κέφι αλλάζω και το φωτισμό. Θα ήθελα να έχω τα λεφτά να ασχοληθώ σοβαρά με το ζήτημα φωτισμός αλλά κι έτσι με κάνα δυο φωτιστικά και πορτατίφ από δω κι από κει γίνεται δουλίτσα. Παρακάτω βλέπουμε κλασικό επιτραπέζιο φωτιστικό ικέα, που ναι, έχουμε δει σε όόόλα τα σπίτια, αλλά τι να κάνεις. Είναι τόσο ουδέτερο που τονίζει όλα τα υπόλοιπα γύρω του.

6. Τέχνη στον τοίχο. Το τι ακριβώς είναι τέχνη θα το προσδιορίζεις εσύ. Τι ταιριάζει στα γούστα σου και στο σπίτι σου μόνο εσύ το ξέρεις.

7. Βάζω μουσική!

light

7. Ανάβω κεριά.  Κάνουν ατμόσφαιρα και ειδικά το χειμώνα προσφέρουν μία ψευδαίσθηση παραπάνω ζέστης.

8. Καφές & τσάι. Μου αρέσει να έχω διάφορους καφέδες και τσάγια στο σπίτι γιατί μου αρέσει να δίνω επιλογές στους αγαπημένους μου.

coffee

9. Κουβερτάκια και μαξιλάρια. Ειδικά το χειμώνα είναι ωραία αυτά.. Σε προσκαλούν να πάρεις έναν γρήγορο υπνάκο στον καναπέ και επίσης κάνουν τους καλεσμένους να νοιώθουν πιο άνετα. 🙂

10. Φίλοι. Γεμίζω το σπίτι με αγαπημένα πρόσωπα. Ναι, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα!

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.