Wednesday November 13th, 2013

Soul Collage

Σε αυτό το ποστ αγαπητέ αναγνώστη θα μιλήσουμε για την τέχνη του κολάζ. Γράψε λάθος, θα μιλήσουμε για το κολάζ, όπως γουστάρει ο καθένας. Άσε την τέχνη για τους καλλιτέχνες, σε αυτό το μπλογκ είμαστε εργάτες!

Το πρώτο πρότζεκτ που έκανα με κολάζ ήταν ένα τραπεζάκι. Ήταν το πρώτο τραπεζάκι πριν το batman table που έκανα για την αδερφή μου και καθώς ήταν στην ουσία δοκιμαστικό, έχει αρκετές ατέλειες. Όχι ότι με πειράζουν οι ατέλειες βεβαίως, αλλά κατάλαβες.
Για το τραπέζι αυτό ακολούθησα τη γνωστή διαδικασία, τριψίματος-βαψίματος και μετά ξεκίνησα με το κολάζ. Το περιοδικό SOUL που μάζευα επί σειρά ετών βοήθησε πολύ. Έχει εξαιρετικής ποιότητας χαρτί και επιπλέον εξαιρετικές φωτογραφίες τις οποίες χωρίς καμία ντροπή έσκισα για να φτιάξω το τραπέζι μου.
Το μόνο που υπήρχε ως κόνσεπτ ήταν: Ωραίες Ασπρόμαυρες Φωτογραφίες.
Και ιδού:
 trapezaki1trapezaki2
trapezaki3
Για τα τυπικά, χρησιμοποιούμε κόλλα υφάσματος/χαρτιού που βρίσκουμε στα χρωματοπωλεία και αγοράζουμε συνήθως σε συσκευασία κιλού. Κολλάμε πρώτα το χαρτί στο έπιπλο, στεγνώνει και στη συνέχεια βάζουμε κόλλα και από την πάνω μεριά. Μάλιστα καλό είναι να περάσουμε τουλάχιστον 2 στρώσεις κόλλας από πάνω. Α, η κόλλα μπορεί να μοιάζει λευκή, αλλά όταν στεγνώνει είναι διάφανη.
Το δεύτερο πρότζεκτ είναι τα συρτάρια της ντουλάπας! Σε κάποια πολύ βαρετά συρτάρια ντουλάπας αποφάσισα μια μέρα να κάνω αυτό:
ntoulapa
Κάποια στιγμή που θα το πάρω απόφαση θα αγοράσω και σπρέι λάκας για να περάσω όλα αυτά τα πρότζεκτ από πάνω έτσι ώστε να μην είναι τόσο ευαίσθητα στη φθορά.
Αυτά!!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.