25/03/18

Φτιάξε το πιο εύκολο κρεβάτι γάτας!

Λοιπόν παιδιά, αυτό το DIY παίζει να έχει μηδέν πιθανότητες αποτυχίας. Είναι πανεύκολο, δεν έχει χρήση κανενός ηλεκτρικού εργαλείου, έχει πολύ χαμηλό κόστος, ό,τι πρέπει δηλαδή για εμάς που τα χ̶α̶ζ̶ό̶γ̶α̶τ̶ά̶ , φανταστικά, γλυκούλικα γατιά μας, μάς έχουν φάει όλα τα λεφτά.

Τι θα χρειαστείς:

4 κομμάτια κόντρα πλακέ, πάχους 8mm. Ζητάς να σου τα κόψουν στις παρακάτω διαστάσεις που βλέπεις στη φωτογραφία. Το κόστος για αυτά δεν ξεπερνάει τα 6 ευρώ και πολλά λέω νομίζω. Επίσης, πρόκες – σφυρί και ξυλόκολλα. Προαιρετικά για διακόσμηση θα χρειαστείς χρώμα – βερνίκι (ανάλογα τα γούστα πάντα, δεν καταπιέζουμε εμείς κανέναν) και το dremelάκι, το χαράκτη. Κατά τα άλλα, μπορείς διακοσμητικά να κάνεις ό,τι άλλο θέλεις.

krevatigatas1

TIP για πρωτάρηδες! Όταν υπολογίζεις το μέγεθος του κουτιού που θέλεις να φτιάξεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς το πάχος του ξύλου. Με παράδειγμα το παραπάνω θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Αποφάσισα να κολλήσω τα πλαϊνά πάνω στη βάση και όχι γύρω γύρω. Άρα, τα δύο πλαϊνά τα έκανα επίσης 47 εκατοστά. Το πίσω όμως το έκανα 45,4.  Το πάχος του ξύλου είναι 0,8 εκατοστά άρα τα δύο πλαϊνά έχουν σύνολο 1,6 εκατοστά και αφού τα τοποθετώ πάνω στη βάση, αυτό σημαίνει ότι το 47 της βάσης μειώνεται 0,8 εκατοστά από κάθε πλευρά, σύνολο λοιπόν 1,6. Αφαιρώντας λοιπόν από το 47 το 1,6, μας μένει το 45,4 και έτσι όλα κουμπώνουν σωστά. Τώρα, αν αποφάσιζα να τα κολλήσω γύρω γύρω, τότε το πίσω ξύλο, θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο κατά 1,6 εκατοστά.  

Πριν ξεκινήσω την κόλληση, χάραξα τα ονόματα των γατιών μου, στα δύο πλαϊνά. Πρώτα μολυβάκι, εκτός αν είσαι κάποιου είδους επικός καλλιτέχνης με το χαράκτη, οπότε εντάξει, δε μασάς εσύ.

krevatigatas2

krevatigatas4

Η κόλληση.

Πρώτα βάζεις ξυλόκολλα και κολλάς ένα από τα πλαϊνά. Εφόσον στεγνώσει, το επόμενο κομμάτι που θα κολλήσεις είναι το πίσω για να κάνει γωνία με το πρώτο που έχεις ήδη βάλει. Όπου ακουμπάει ξύλο με ξύλο βάζεις κόλλα, μην ξεχαστείς! Τέλος, βάζεις και το δεύτερο πλαϊνό. Αν έχεις πάρει σωστά τις διαστάσεις κι έχεις κολλήσει προσεκτικά, τότε λογικά το σχήμα σου θα είναι τέλειο και δεν θα περισσεύει τίποτα από πουθενά.

krevatigatas5

Εφόσον είναι σταθερές οι κολλήσεις σου, τότε ξεκινάς με τις πρόκες. Πάρε πρόκες με πολύ ψιλό κεφάλι για να μην πολυφαίνονται. Εγώ έβαλα τρεις από κάθε πλευρά που ακουμπάνε τα ξύλα.

krevatigatas6

Σε αυτό το σημείο, μπορείς να βάλεις το μαξιλάρι σου και είσαι έτοιμος! Εγώ ωστόσο το συνέχισα με διακόσμηση και λοιπά. Πάμε να δεις.

Πρώτον, βρήκα κάτι παλιά κομμάτια από τάβλες κρεβατιού τα οποία είπα να τα βάλω σαν… πόρτα; είσοδο; φράχτη; Κάτι τέλος πάντων. Τις κοιτούσα, τις κοιτούσα και μου φάνηκαν κάπως βαρετές, οπότε αποφάσισα να τις τρυπήσω με το ποτηροτρύπανο, έτσι για την αλητεία.

krevatigatas7 krevatigatas8

Καλά ε, μιλάμε για πολύ αλητεία. ΛΟΛ. Τέλος πάντων, αφού έκανα τις τρύπες πέρασα τα ξύλα και το κρεβατάκι με το τριβείο για να φύγουν ό,τι υπολείμματα υπάρχουν από την κοπή.

krevatigatas9

Και μετά βάψιμο 🙂 Χρησιμοποίησα βερνίκι βάσης νερού. Γενικά δεν επιλέγω ιδιαίτερα τα βερνίκια διαλύτη, ειδικά αν αυτό που φτιάχνω δεν προορίζεται για πολύ σκληρή χρήση, πχ πάγκος ή τραπέζι κουζίνας.

krevatigatas10 krevatigatas11

Τέλος, κόλλησα τα κομμάτι από τις τάβλες μπροστά και περίμενα υπομονετικά να στεγνώσουν για να πάω το κρεβατάκι στα κορίτσια μου 🙂

Τα-ράάάάάά! ΕΤΟΙΜΟ!!! Έβαλα ένα παλιό μαξιλάρι του σαλονιού και μία καινούρια μαξιλαροθήκη, προκειμένου να μπορώ να τη βγάζω για να την πλενω.

krevatigatas13

Και παιδιά εντάξει, το αγάπησαν. Όσοι έχουν γάτα, ξέρουν ότι οι παρακάτω φωτογραφίες δεν μπορούν να βγουν αναγκαστικά. Οι γάτες δεν κάνουν τίποτα αναγκαστικά.

krevatigatas14 krevatigatas15 krevatigatas16

Κοίτα το σαχλόγατο τη Λουκία! 🙂

krevatigatas18

Να, το κουβαράκι μου 🙂

krevatigatas19

Είναι να μη θες όλη την ώρα να φτιάχνεις κάτι γι’ αυτές; όχι πες! 🙂

Και κλείνοντας να πω, ότι εννοείται ότι αντίστοιχη κατασκευή μπορείς να φτιάξεις και για το σκύλο σου! Αν ο σκύλος είναι μικρούτσικος, τότε μην αλλάξεις τίποτα. Αν ο σκύλος είναι κάνα θηρείο, τότε μεγάλωσέ το και πάρε πιο χοντρό ξύλο. <3 Γουφ! 

2 σχόλια στο “Φτιάξε το πιο εύκολο κρεβάτι γάτας!

    1. elektronjust Συντάκτης άρθρου

      Σωστή! Θα πρότεινα ωστόσο σε αυτή την περίπτωση να βάλεις και ροδακια. ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.