08/01/17

Φτιάξε τον πιο απλό δίσκο σερβιρίσματος ! !

diskoi-intro-gr

Τις γιορτές που μας πέρασαν έφτιαξα πολλά δώρα. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να τα έχω ανεβάσει στο blog νωρίτερα, αλλά δεν προλάβαινα και να φτιάχνω και να κάνω post. Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Το project  δίσκος είναι από τα πιο απλά που έχω κάνει και βγαίνει πολύ ωραίο και εντυπωσιακό. Επιπλέον είναι και χρηστικό, πράγμα που το κάνει ακόμα καλύτερο!

Χρειάζεσαι ένα κομμάτι ξύλο, μεγέθους της αρεσκείας σου. Καλό είναι να μην είναι λεπτό, σίγουρα δηλαδή να είναι τουλάχιστον 1 εκατοστό. Επίσης θέλεις: βελατούρα (αστάρι ξύλου δηλαδή), ριπολίνη με τα χρώματα που θέλεις, χερούλια, ξυλόβιδες, και δραπανοκατσάβιδο/ηλεκτρικό κατσαβίδι ή κάτι σχετικό και χαρτοταινία.

Πρώτο βήμα είναι να περάσεις το ξύλο ένα ή δύο χέρια με τη βελατούρα. Μετά ανάλογα με το πως το έχεις σκεφτεί, ορίζεις τα κομμάτια που θα βάψεις με τη χαρτοταινία. Στη συνέχεια βάφεις. Καλό είναι να περάσεις δυο χέρια από το χρώμα.

diskoi1

Αφού τελειώσεις με τα χρώματα, βιδώνεις τα χερούλια. Μπορείς να τα βάλεις είτε στην πάνω επιφάνεια, είτε στα πλαϊνά, εφόσον το ξύλο είναι αρκετά “παχύ”.

diskoi2

Μετά βάζεις πράγματα πάνω και εντυπωσιάζεις. Μπαχαχαχαχαχαχχαχα

diskoi3 diskoi4 diskoi5

Έξτρα τιπ για το χρώμα: Επειδή η ριπολίνη είναι ακριβή, και ειδικά η χρωματιστή, ένας τρόπος για να μην δίνεις πολλά λεφτά ειδικά για project που χρειάζεσαι λίγο χρώμα, είναι να αγοράσεις 1 κιλό λευκή ριπολίνη και μικρές συσκευασίες πλαστικό χρώμα (τα βασικά, μπλε, κόκκινο, πράσινο κλπ) και να τα συνδυάζεις. Για να καταλάβεις, το μπλε που έχω παραπάνω χρειάστηκε 3 κουταλιές σούπας λευκή ριπολίνη και 1 κουταλιά σούπας μπλε πλαστικό χρώμα. 🙂

Αυτά! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.