26/04/15

Σουβέρ από κρύο πηλό

coasters1

Ένα από τα υλικά που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο σπίτι του DIYer είναι ο κρύος πηλός. Είναι ένα πολύ εύκολο υλικό και μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα με αυτό. Αν δε πιάνει και το χέρι σου, πραγματικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Εμένα που δεν πιάνει το χέρι μου, προτιμώ πιο απλές και καθημερινές κατασκευές. Κάπως έτσι λοιπόν το προηγούμενο ΣΚ είπα να φτιάξω αυτά τα πολυγωνικά σουβεράκια για τη φίλη μου τη Δώρα.

Τα βήματα είναι πολύ απλά. Βρέχεις λίγο τα χέρια σου και αρχίζεις να πλάθεις τον πηλό. Σαν να ανοίγεις φύλλο τον απλώνεις μέχρι το πάχος του να είναι περίπου μισό εκατοστό (και 1 να γίνει δηλαδή.. ανάλογα τα γούστα και το στυλ). Στη συνεχεια, με ένα ποτήρι με αρκετά μεγάλη διάμετρο το οποίο χρησιμοποιείς ως κουπάτ, πιέζεις τον πηλό και αφαιρείς από γύρω ό,τι περισσεύει.

coasters2

coasters3

Στη συνέχεια παίρνεις ένα μαχαιράκι και δημιουργείς γωνίες.

coasters4

Μπορείς είτε να κάνεις ολόδιο κόψιμο σε όλα για να είναι ίδια, ή μπορείς να κάνεις άλλαντάλλα γωνίες, όπως έκανα εγώ. Αφού τελειώσεις τα αφήνεις να στεγνώσουν 1 24ωρο. Booooring! (τα έβαλα και λίγο στο φούρνο για να επισπεύσω τη διαδικασία)

coasters5

Αφού στεγνώσουν καλά καλά, τα περνάς με γυαλόχαρτο.

coasters6

 

coasters7

Μετά είναι έτοιμα να βαφτούν. Εκεί μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα. Εγώ στην προκειμένη χρησιμοποίησα λαδομπογιά χρυσή.

coasters8

Αφού πέρασε πάλι κάνα 24ωρο, τα πέρασα και με ένα άχρωμο βερνίκι νερού (προτείνω να το παρέσεις με βερνίκι λαδιού καλύτερα βέβαια για μεγαλύτερη σταθερότητα). Και ιδού!

coasters9

Τα-τααααα!

coasters10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.