08/10/14

DIY: Είχα και στο χωριό μου Halloween

Εντάξει, ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Δεν είχα στο χωριό μου Halloween. Είναι αλήθεια! Το παραδέχομαι! Ναι, είναι Αμερικανιά.. (που στην πραγματικότητα δεν είναι) Λοιπόν το Halloween το οποίο προκύπτει σαν λέξη από το All Hallows Evening (All Hallows’ Eve ή και All Saints’ Eve) και στην ουσία είναι κάτι σαν την γιορτή των Αγίων Πάντων, ή σαν το Cinco de Mayo (η μέρα των νεκρών που γιορτάζεται στο Μεξικό) ενώ γιορτάζεται σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Λίγο παγανιστικό, λίγο χριστιανικό, όπως και να’χει εμένα μου αρέσει. Όπως επίσης μου αρέσει και η ιδέα να γιορτάζουμε τους νεκρούς μας με κάτι που μας φέρνει χαρά και όχι λύπη. Όπως σίγουρα θα έχεις δει σε κάποια ταινία, παραδοσιακά στο Halloween τα παιδιά ντύνονται με τρομακτικές στολές τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και χτυπούν τις πόρτες των σπιτιών ρωτώντας τους νοικοκυραίους “Trick or Treat?” (φάρσα/τρομάρα ή κέρασμα;) και κάπως έτσι γεμίζουν τις τσέπες τους με γλυκά και καραμέλες. Επίσης υπάρχει το έθιμο της κολοκύθας (διάβασε στο τέλος του ποστ) για το οποίο δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο να κάνω κάποιο ποστ δικό μου.. ωστόσο, όλο και κάτι θα ψάξω να σου βρω 🙂

Τώρα τελευταία λοιπόν έχουν αρχίσει να γίνονται και Halloween Party στην Ελλάδα. Και τι χρειαζόμαστε γι’ αυτά; Μα διακόσμηση βέβαια! 🙂 Οπότε παρακάτω θα δεις 2 ιδεούλες που εκτελεστικά μου πήραν 1 ώρα περίπου στο χαλαρό και όσο να πεις έχουν την πλάκα τους. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω για το πως φτιάχνονται, και μόνο η περιγραφή νομίζω αρκεί.

Γυάλινα βαζάκια, βαμμένα με λευκό σπρέι και μετά σχέδια φαντασμάτων με μαύρο μαρκαδόρο!

halloween_candle_holder1 halloween_candle_holder2

Γυάλινο βαζάκι – μούμια τυλιγμένο με ιατρική γάζα και 2 μάτια κολλημένα από πάνω.

halloween_mummy1 halloween_mummy2

Αυτααααα!

 

Από wikipedia: Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από παλιούς Ιρλανδικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης (Τζακ) που κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό. Ο Τζακ αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Διάβολο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Ο Τζακ δέχτηκε να τον απελευθερώσει με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο Διάβολος να μην τον αφήσει να μπει στην Κόλαση. Πεθαίνοντας λοιπόν ο Τζακ, η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάει στην Κόλαση. Από τότε, ο Τζακ φτιάχνει αυτά τα φανάρια από κολοκύθα, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

3 σχόλια στο “DIY: Είχα και στο χωριό μου Halloween

  1. Πίνγκμπακ: Ο φελοπίνακας: Halloween, οι 10 πιο ωραίες κολοκύθες! | Just DIY_

  2. Πίνγκμπακ: This is Halloween | Just DIY_

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.