18/01/14

Tim Burton Ψυχοθεραπείας Συνέχεια..

Στο βιβλίο “Ο Μελαγχολικός Θάνατος του Στρειδάκη” (The Melancholy Death of Oyster Boy) του Tim Burton μπορείς να βρεις (κάτι σαν) παραμύθια με ήρωες-παιδιά με διάφορα φρικιαστικά χαρακτηριστικά το καθένα. Σε καμία περίπτωση δεν το λες παιδικό βιβλίο και υποπτεύομαι ότι στην πραγματικότητα ούτε καν ενήλικο βιβλίο δεν το λες. Σίγουρα πάντως αρέσει στους fans του Tim Burton. Προσωπικά, τόσο τα σχέδια όσο και οι ιστορίες μου φαίνονται καταπληκτικά! Σε συνέχεια λοιπόν του καδρακίου με τον Ψαλιδοχέρη, ζωγράφισα μία από τις ηρωίδες του παραπάνω βιβλίου, αποκλειστικά με μολύβι, μαρκαδοράκι και highlighter μαρκαδόρους (πράσινο, ροζ, κίτρινο). Και μετά έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία, μόνο που αντί να το βάλω στον τοίχο μου, το χάρισα στην αγαπημένη μου φίλη Δώρα. 🙂

Η ηρωίδα που ζωγράφισα λέγεται “Η Κοιτούλα” (The Staring Girl) και αυτή είναι η ιστορία της (εξαιρετικά μεταφρασμένη από τον Βασίλη Μπαμπούρη για τις εκδόσεις ΟΞΥ):

Ήξερα ένα κορίτσι

που έντονα κοιτούσε,

τους πάντες και τα πάντα

αδιάκοπα θωρούσε.

Κοιτούσε και τον ουρανό,

κοιτούσε και το χώμα,

εχτές εσένα κοίταξε,

και σε κοιτάει ακόμα.

Μα όταν βγήκε πρώτη στο διαγωνισμό

έστειλε τα ματάκια της για παραθερισμό.

(link για να διαβάσεις το πρωτότυπο και να δεις όλα τα σκίτσα)

staring_girl staring_girl1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.