14/04/20

Τα #diy της καραντίνας!

easter_candle7

Το DIY είναι παντού. Στα εύκολα, στα δύσκολα και με λίγη έξτρα εφευρετικότητα είναι και στην καραντίνα! Σκέφτηκα λοιπόν 3 μικρά πασχαλινά project που μπορείς να κάνεις, με υλικά που έχεις ήδη σπίτι. Το άρθρο γράφτηκε για τη vogue.gr και μπορείς να βρεις εδώ ολόκληρο το άρθρο 🙂

Καλό Πάσχα!

30/03/20

8 Δημιουργικά πράγματα να κάνεις με το χαρτί υγείας που στόκαρες! (εκτός από το προφανές)

tp_monster1

Χαμός έχει γίνει με το χαρτί υγείας ε; Memes από εδώ, memes από εκεί, στοκάραμε χαρτί για καιρό. Τέτοιο άγχος με το σκούπισμα (του πισινού) ποιος να το φανταζόταν 😛

Μιας λοιπόν και έχουμε μαζέψει χαρτί για καιρό, παρακάτω έχω συγκεντρώσει πραγματάκια που μπορείς να κάνεις με αυτό, κυρίως το ρολό δηλαδή που μένει αφού τελειώσεις το χαρτί. Είναι δημιουργικά πραγματάκια που βρήκα εδώ κι εκεί, με έμφαση στα τέρατα που μου αρέσουν. Και βέβαια σχεδόν όλα μπορείς να τα κάνεις με το/τα πιτσιρίκι/α σου αν έχεις, ή και μόνος εννοείται, καθότι καραντίνα είναι αυτή, ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας για να περάσει η ώρα. Κάτι που θα διαπιστώσεις στο τέλος αυτού του ποστ.

Πάμε λοιπόν.

Ένα: Χρωματιστές γιρλάντες. Το χρώμα δηλαδή θα πρέπει να το δώσεις εσύ, βάφοντας πρώτα τα ρολά.

garland2

Πηγή

garland1

Πηγή

Δύο: Bowling! Ναι, εντάξει δεν θα είναι το πιο επιτυχημένο strike που θα μπορούσες να κάνεις, αλλά απ’το ολότελα, καλή κι η Παναγιώτενα. Την μπάλα την φτιάχνεις τσαλακώνοντας ένα κομμάτι χαρτί/χαρτόνι. Πηγή

TPBowlingresized-1

Τρία: Φτιάξε έξαλλα ρομπότ!  Μα τι καταπληκτικά που είναι! Και είναι και εύκολα μάλιστα. Χρειάζεσαι οποιουδήποτε είδους χαρτί λευκό, ένα μαρκαδόρο μαύρο, ένα ψαλίδι και λίγη κόλλα. Δηλαδή πραγματάκια που πάνω κάτω όλοι τα έχουμε σπίτι. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χαρτί από περιοδικά που έχει χρώμα για να προσθέσεις και λεπτομέρειες χρωματιστές. Πηγή

Robotcraft6

Τέσσερα: Κάνε τέχνη!  (κι άστηνα!) Νομίζω αυτό είναι από τα αγαπημένα μου γιατί αφήνει τη φαντασία να δουλέψει! Κόλλα να έχεις και μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Τα μικρά νομίζω θα το απολάυσουν! Πηγή

tp_roll_sculptures7

Πεντε: ΝΙΝΤΖΑ! ΝΑΙ, ΦΤΙΑΞΕ ΝΙΝΤΖΑ! Πηγή

toilet-roll-ninjas

Έξι: Φτιάξε τέρατα <3 Απ’ ότι βλέπω έχουν χρησιμοποιήσει googly eyes, αλλά εντάξει, δεν είναι κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι. Οπότε προτείνω να το κάνετε με λευκό χαρτί και μαύρο μαρκαδόρο. Πηγή

Toilet-Paper-Roll-Monsters-Craft-for-Kids

Εφτά: Και μερικά τέρατα ακόμα, αλλά για λίγο μεγαλύτερα παιδιά! Πηγή

Screen Shot 2020-03-30 at 13.20.12

Οκτώ: Τι λες για μερικές έξαλλες κουκουβάγιες; Πηγή

6a011570601a80970b0162fc814911970d-800wi

Εντάξει, σταματάω εδώ. Μεταξύ μας, έχει άπειρα φυσικά στο πιντερεστ, αλλά διάλεξα αυτά που νομίζω πως είναι λιγότερο περίπλοκα και έχουν πλάκα και για μεγάλους και για τα πιτσιρίκια.

Κλείνω λοιπόν το ποστ αυτό με το δικό μου έξαλλο τέρας και εννοείται #μένωσπίτι! <3

tp_monster2

21/03/20

Ανακαίνιση υπνοδωματιάρας

bedroom_renovation9

Ή αλλιώς, “ποιος θέλει να γίνει διακοσμητής;” Κάπως έτσι ένοιωσα κι εγώ, ότι θέλω να γίνω διακοσμήτρια όταν είδα το ριάλιτι του Netflix, Design Masters. Η διακόσμηση με καλεί, το DIY μέσα μου ξυπνάει, είναι το φυσικό μου κάλεσμα, μα για όνομα του θεού, θα γίνει ΧΑΜΟΣ! Σε αυτό καμιά δεκαριά επίδοξοι διακοσμητές, ο καθένας με εντελώς διαφορετικό background, σπουδές και λοιπά, δοκιμάζονται σε περίεργες και ευφάνταστες διακοσμητικές προκλήσεις με στόχο να μείνει μόνο ένας. Βλέποντάς το (εννοείται binge watch) που λες με έπιασε έμπνευση, σχεδόν μανία δηλαδή, τι έμπνευση, να αλλάξω το υπνοδωμάτιό μας. Με έκανε να πιάσω χαρτί και μολύβι, να σχεδιάσω πως το θέλω, κρατώντας τα υπάρχοντα μέσα στο δωμάτιο, προσθέτοντας όμως κι άλλα απαραίτητα, ψάχνοντας ποια είναι τα προϊόντα που μου ταιριάζουν, από την παπλωματοθήκη και τα μαξιλάρια μέχρι τη συρταριέρα και το ύφασμα για τη ντουλάπα.  Και βέβαια με έκανε να θέλω να προσθέσω και λίγο fun που λέμε και στο χωριό μου. Τέλος, αλλά πιο σημαντικό, κατάλαβα ότι όταν σχεδιάζεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου να είναι λειτουργικό, να μην σε δυσκολεύει, να σου λύνει τα χέρια, να σε βοηθάει να κρατάς το χώρο τακτοποιημένο με το λιγότερο κόπο.

[Εν τω μεταξύ τόση ώρα γράφω σαν να μην έχουν περάσει 2 χρόνια από το τελευταίο μου ποστ, αν είναι ποτέ δυνατόν! Στα γρήγορα οι λόγοι είναι επειδή με κέρδισε αρκετά η κεραμική οπότε δεν είχα πολύ χρόνο και επίσης έκανα κι ένα μωράκι, οπότε εγκυμοσύνη-κοιλάρα-γέννα-μωρό, καταλαβαίνεις, που χρονος. Όμως τώρα που μεγάλωσε λίγο το μωρό, here I am! Και ετοιμάζω φυσικά και ποστ “παιδικό δωμάτιο” μετά]

Πάμε τώρα να δούμε το πριν. Η πρώτη φώτο από το αγαπημένο Spitishoot

img-0884_orig

Οι επόμενες φώτο τραβηγμένες κάποια στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο, σε κακό χάλι το δωμάτιο, αλλά επίτηδες το έκανα για να φανεί η διαφορά. Μουαχαχαχα.

before3

before2

Και τώρα το μετά, με τα αντίστοιχα σχόλια του δημιουργού (εμένα δηλαδή). Αχ πως τα λέω, μου έλειψα η άτιμη.

Το κρεβάτι μας, στη ζούγκλα! Δεν είναι ταπετσαρία το συγκεκριμένο. Έψαξα και βρήκα τι ήθελα να βάλω σε μία φωτοτράπεζα και το έδωσα σε εταιρεία εκτυπώσεων οι οποίοι, εκτός από την εκτύπωση μου έκαναν και τοποθέτηση. (Τα καλά του να δουλεύεις στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση)

bedroom_renovation1Λεπτομέρεια με μαξιλάρια βελούδινα και τσαχπίνικα. Χωρίς πλάκα, είναι τόσο όμορφα στα μάτια μου, που κάθε πρωί στρώνω το κρεβάτι αφού σηκωθούμε.

bedroom_renovation16

bedroom_renovation9

Η μεριά του. Αυτά τα είχα και από πριν, αλλά κάπως μου ταίριαξαν και στο νέο κόνσεπτ. Ή έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή. Το πιο βασικό σε αυτή τη φώτο είναι η κρεμάστρα που έφτιαξα και είναι ένα απλό DIY.

bedroom_renovation8

bedroom_renovation2

Καλέ, παραλίγο να το ξεχάσω, έβαλα κουρτίνες!!!!! Μπορεί και να μην είχα κουρτίνες για 5-6 χρόνια. Ήταν η πινελιά που ολοκληρώνει το δωμάτιο, γιατί κρύβει το έξω! Αφήνοντας να μπαίνει και πολύ φως.

bedroom_renovation5

Βασικός στόχος να μένει το δωμάτιο τακτοποιημένο, κάτι που έγινε πιο εφικτό με αυτές τις κρεμάστρες. Αυτή είναι ίδια με την άλλη, λίγο πιο μικρή, τοποθετημένη στην είσοδο του δωματίου. (Και εντελώς τυχαία είναι κρεμασμένα αυτά που βλέπεις, όχι βρε, δεν τα έβαλα για τη φωτογράφιση μπουχαχαχα)

bedroom_renovation12

Η -χωρίς πόρτα- βίντατζ ντουλάπα, που η αδερφή μου της έφτιαξε κουρτίνα για να μην φαίνεται το μίνι χάος που διατηρώ εκεί μέσα με τσάντες, φουλάρια, εργαλεία (!) και λοιπά. Πήρα ύφασμα με γεωμετρικό μοτίβο να ταιριάζει και κάπως με το βασικό φωτιστικό του δωματίου.

bedroom_renovation10 bedroom_renovation11

bedroom_renovation14

Και μία πιο γενική από όλο το δωμάτιο. Κάτι άλλο που βοήθησε να τακτοποιηθεί λίγο πιο πολύ η κατάσταση, είναι η καινούρια συρταριέρα.

bedroom_renovation13

Μην ξεχνάμε τα elektra ceramics μου ε; “Το πρόγραμμα περιέχει τοποθέτηση προϊόντος” πρρρ

bedroom_renovation17

Επίσης καινούρια ραφάκια στο κρεβάτι και καινούρια smart λάμπα.

bedroom_renovation7

Και τώρα έτσι, σκέτες φωτογραφίες, χωρίς σχολιασμό, αναρχία.

bedroom_renovation18

bedroom_renovation15

bedroom_renovation4

Αυτά λοιπόν. Μέσα στο γενικό χαμό του #μένουμεσπίτι , την εντελώς παράξενη κατάσταση που ζούμε, εγώ είμαι κάπως χαρούμενη που επιστρέφω στο αγαπημένο μου μπλογκ. Ελπίζω να βρήκες κάτι να σου άρεσε σε αυτό το ποστ, λίγη έμπνευση, μία ωραία φωτογραφία 🙂

 

25/03/18

Φτιάξε το πιο εύκολο κρεβάτι γάτας!

Λοιπόν παιδιά, αυτό το DIY παίζει να έχει μηδέν πιθανότητες αποτυχίας. Είναι πανεύκολο, δεν έχει χρήση κανενός ηλεκτρικού εργαλείου, έχει πολύ χαμηλό κόστος, ό,τι πρέπει δηλαδή για εμάς που τα χ̶α̶ζ̶ό̶γ̶α̶τ̶ά̶ , φανταστικά, γλυκούλικα γατιά μας, μάς έχουν φάει όλα τα λεφτά.

Τι θα χρειαστείς:

4 κομμάτια κόντρα πλακέ, πάχους 8mm. Ζητάς να σου τα κόψουν στις παρακάτω διαστάσεις που βλέπεις στη φωτογραφία. Το κόστος για αυτά δεν ξεπερνάει τα 6 ευρώ και πολλά λέω νομίζω. Επίσης, πρόκες – σφυρί και ξυλόκολλα. Προαιρετικά για διακόσμηση θα χρειαστείς χρώμα – βερνίκι (ανάλογα τα γούστα πάντα, δεν καταπιέζουμε εμείς κανέναν) και το dremelάκι, το χαράκτη. Κατά τα άλλα, μπορείς διακοσμητικά να κάνεις ό,τι άλλο θέλεις.

krevatigatas1

TIP για πρωτάρηδες! Όταν υπολογίζεις το μέγεθος του κουτιού που θέλεις να φτιάξεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς το πάχος του ξύλου. Με παράδειγμα το παραπάνω θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Αποφάσισα να κολλήσω τα πλαϊνά πάνω στη βάση και όχι γύρω γύρω. Άρα, τα δύο πλαϊνά τα έκανα επίσης 47 εκατοστά. Το πίσω όμως το έκανα 45,4.  Το πάχος του ξύλου είναι 0,8 εκατοστά άρα τα δύο πλαϊνά έχουν σύνολο 1,6 εκατοστά και αφού τα τοποθετώ πάνω στη βάση, αυτό σημαίνει ότι το 47 της βάσης μειώνεται 0,8 εκατοστά από κάθε πλευρά, σύνολο λοιπόν 1,6. Αφαιρώντας λοιπόν από το 47 το 1,6, μας μένει το 45,4 και έτσι όλα κουμπώνουν σωστά. Τώρα, αν αποφάσιζα να τα κολλήσω γύρω γύρω, τότε το πίσω ξύλο, θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο κατά 1,6 εκατοστά.  

Πριν ξεκινήσω την κόλληση, χάραξα τα ονόματα των γατιών μου, στα δύο πλαϊνά. Πρώτα μολυβάκι, εκτός αν είσαι κάποιου είδους επικός καλλιτέχνης με το χαράκτη, οπότε εντάξει, δε μασάς εσύ.

krevatigatas2

krevatigatas4

Η κόλληση.

Πρώτα βάζεις ξυλόκολλα και κολλάς ένα από τα πλαϊνά. Εφόσον στεγνώσει, το επόμενο κομμάτι που θα κολλήσεις είναι το πίσω για να κάνει γωνία με το πρώτο που έχεις ήδη βάλει. Όπου ακουμπάει ξύλο με ξύλο βάζεις κόλλα, μην ξεχαστείς! Τέλος, βάζεις και το δεύτερο πλαϊνό. Αν έχεις πάρει σωστά τις διαστάσεις κι έχεις κολλήσει προσεκτικά, τότε λογικά το σχήμα σου θα είναι τέλειο και δεν θα περισσεύει τίποτα από πουθενά.

krevatigatas5

Εφόσον είναι σταθερές οι κολλήσεις σου, τότε ξεκινάς με τις πρόκες. Πάρε πρόκες με πολύ ψιλό κεφάλι για να μην πολυφαίνονται. Εγώ έβαλα τρεις από κάθε πλευρά που ακουμπάνε τα ξύλα.

krevatigatas6

Σε αυτό το σημείο, μπορείς να βάλεις το μαξιλάρι σου και είσαι έτοιμος! Εγώ ωστόσο το συνέχισα με διακόσμηση και λοιπά. Πάμε να δεις.

Πρώτον, βρήκα κάτι παλιά κομμάτια από τάβλες κρεβατιού τα οποία είπα να τα βάλω σαν… πόρτα; είσοδο; φράχτη; Κάτι τέλος πάντων. Τις κοιτούσα, τις κοιτούσα και μου φάνηκαν κάπως βαρετές, οπότε αποφάσισα να τις τρυπήσω με το ποτηροτρύπανο, έτσι για την αλητεία.

krevatigatas7 krevatigatas8

Καλά ε, μιλάμε για πολύ αλητεία. ΛΟΛ. Τέλος πάντων, αφού έκανα τις τρύπες πέρασα τα ξύλα και το κρεβατάκι με το τριβείο για να φύγουν ό,τι υπολείμματα υπάρχουν από την κοπή.

krevatigatas9

Και μετά βάψιμο 🙂 Χρησιμοποίησα βερνίκι βάσης νερού. Γενικά δεν επιλέγω ιδιαίτερα τα βερνίκια διαλύτη, ειδικά αν αυτό που φτιάχνω δεν προορίζεται για πολύ σκληρή χρήση, πχ πάγκος ή τραπέζι κουζίνας.

krevatigatas10 krevatigatas11

Τέλος, κόλλησα τα κομμάτι από τις τάβλες μπροστά και περίμενα υπομονετικά να στεγνώσουν για να πάω το κρεβατάκι στα κορίτσια μου 🙂

Τα-ράάάάάά! ΕΤΟΙΜΟ!!! Έβαλα ένα παλιό μαξιλάρι του σαλονιού και μία καινούρια μαξιλαροθήκη, προκειμένου να μπορώ να τη βγάζω για να την πλενω.

krevatigatas13

Και παιδιά εντάξει, το αγάπησαν. Όσοι έχουν γάτα, ξέρουν ότι οι παρακάτω φωτογραφίες δεν μπορούν να βγουν αναγκαστικά. Οι γάτες δεν κάνουν τίποτα αναγκαστικά.

krevatigatas14 krevatigatas15 krevatigatas16

Κοίτα το σαχλόγατο τη Λουκία! 🙂

krevatigatas18

Να, το κουβαράκι μου 🙂

krevatigatas19

Είναι να μη θες όλη την ώρα να φτιάχνεις κάτι γι’ αυτές; όχι πες! 🙂

Και κλείνοντας να πω, ότι εννοείται ότι αντίστοιχη κατασκευή μπορείς να φτιάξεις και για το σκύλο σου! Αν ο σκύλος είναι μικρούτσικος, τότε μην αλλάξεις τίποτα. Αν ο σκύλος είναι κάνα θηρείο, τότε μεγάλωσέ το και πάρε πιο χοντρό ξύλο. <3 Γουφ! 

25/02/18

Πριν και μετά. Ένα πολύ glam έπιπλο με χρώμα κιμωλίας σε σπρέι!

Το έχω ξαναπεί νομίζω, αλλά για τις αλλαγές που κάνω στο σπίτι, συχνά η αφορμή είναι κάποιο αντικείμενο, κάποιο έπιπλο, κάτι καινούριο που έχω και θέλω να αναδείξω. Δύο χρόνια περίπου πριν είχα διαμορφώσει την είσοδο όπως βλέπεις παρακάτω.

after1

Όμως, μερικούς μήνες πριν, η φίλη μου η Άρτεμις μου χάρισε ένα έπιπλο. Κι εμένα άμα μου χαρίσεις έπιπλο, το παίρνω πολύ σοβαρά το πράγμα. Πρέπει να του βρω θέση, να το αναδείξω, δεν μπορώ τώρα να πάω να το βάλω όπου να’ναι! Καταλαβαίνεις! Το έπιπλο λοιπόν είναι το παρακάτω, το οποίο όμως είχε τα θεματάκια του, κυρίως στην επιφάνεια πάνω και λιγότερο σε άλλα σημεία.

chalkpaintepiplo1

chalkpaintepiplo2

Όταν άρχισα να σκέφτομαι τι θα το κάνω και πως θα το διαμορφώσω, έμαθα ότι πλέον υπάρχει στην αγορά chalk paint σε σπρέι, το οποίο λέγεται Pinty Plus. Αποκάλυψη! Οπότε, είπα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά επειδή μόνο chalk paint θα ήταν λίγο κλισέ, είπα να του κάνω τσαχπινιά με λίγο σπρέι στο χρώμα του χαλκού. Πάμε να δεις βήμα βήμα τι και πως

Με το πιστόλι θερμού αέρα ξεκίνησα να αφαιρώ κάποια από τα προβληματικά σημεία, αλλά τελικά κατέληξα να αφαιρώ όλο το πάνω μέρος του καπλαμά, ο οποίος πια τόσο πολυκαιρισμένος, ξεκολλούσε για πλάκα.

chalkpaintepiplo3

Μόλις αφαίρεσα τον καπλαμά έκανα ένα καλό τρίψιμο με το (καινούριο μου!!) mouse τριβείο. Σε κάποια σημεία, είχε ξεκολλήσει και το κάτω μέρος, οπότε χρειάστηκε να βάλω λίγο στόκο.

chalkpaintepiplo4

chalkpaintepiplo5

Αφού έξυσα και τον στόκο, πέρασα την πάνω επιφάνεια, δύο χέρια  βελατούρα (αστάρι) και μετά χώρισα το έπιπλο στα δύο με μία χαρτοταινία. Μετά σπρέι!

chalkpaintepiplo6

Οδηγίες για το συγκεκριμένο σπρέι: Κουνάς το μπουκάλι εννοείται πολύ καλά και ψεκάζεις από 20-25 εκατοστά απόσταση. Αρχικά με κάθετες γραμμές και μετά οριζόντιες για να μη στάξει και να έχει ενιαίο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, θα δεις και τις οδηγίες στο μπουκάλι 🙂

Την υπόλοιπη επιφάνεια του επίπλου, δεν την προετοίμασα, πέρα από το να την καθαρίσω. Αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι είναι το καλό με όλες τις μπογιές κιμωλίας.

chalkpaintepiplo7

Αφού πέρασα δύο χέρια από το λευκό, ήρθε η ώρα του χάλκινου. Και εδώ πέρασα δύο χέρια, αλλά δεν έβαλα ταινία, ίσα ίσα προσπάθησα να το κάνω και λίγο ombre!

chalkpaintepiplo7b

Στις λεπτομέρειες τώρα.. όταν πια είχαν όλα στεγνώσει και λοιπά, πήρα το γυαλόχαρτο και πολύ ευγενικά, άρχισα να αφαιρώ τη μπογιά κιμωλίας, από τις λεπτομέρειες. Γενικώς, το νου σου με αυτές τις μπογιές γιατί είναι ουσιαστικά διακοσμητικές και αν σου ξεφύγει το γυαλόχαρτο, μπορεί να αφαιρέσεις περισσότερη μπογιά από ότι υπολόγιζες.

chalkpaintepiplo8

chalkpaintepiplo9

Αφού τελείωσα τις λεπτομέρειες, καθάρισα καλά το έπιπλο από σκόνες με ένα υγρό πανάκι και αφού στέγνωσε, πέρασα το προστατευτικό κερί. Γιατί το chalk paint χρειάζεται οπωσδήποτε κάτι προστατευτικό. Για τα συγκεκριμένα σπρέι δε, υπάρχουν και βερνίκια. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά επιφυλάσσομαι. Το κερί το ψεκάζεις και στη συνέχεια γυαλίζεις το έπιπλο με ένα πανί. Η λογική είναι ότι το κερί μπαίνει στους πόρους και προστατεύει.

chalkpaintepiplo10

Και μετά, ήρθε η ώρα της διακόσμησης, της φωτογράφισης, της πόρωσης θα έλεγε κανείς!

chalkpaintepiplo12

chalkpaintepiplo15 chalkpaintepiplo14 chalkpaintepiplo13 chalkpaintepiplo11

Και κάπως έτσι, πάλι λόγω ενός επίπλου, άλλαξα τη διακόσμηση και όλα έγιναν λίγο πιο glamourous! Ευτυχώς οι γάτες, πάντα ταιριάζουν! <3