21/03/20

Ανακαίνιση υπνοδωματιάρας

bedroom_renovation9

Ή αλλιώς, “ποιος θέλει να γίνει διακοσμητής;” Κάπως έτσι ένοιωσα κι εγώ, ότι θέλω να γίνω διακοσμήτρια όταν είδα το ριάλιτι του Netflix, Design Masters. Η διακόσμηση με καλεί, το DIY μέσα μου ξυπνάει, είναι το φυσικό μου κάλεσμα, μα για όνομα του θεού, θα γίνει ΧΑΜΟΣ! Σε αυτό καμιά δεκαριά επίδοξοι διακοσμητές, ο καθένας με εντελώς διαφορετικό background, σπουδές και λοιπά, δοκιμάζονται σε περίεργες και ευφάνταστες διακοσμητικές προκλήσεις με στόχο να μείνει μόνο ένας. Βλέποντάς το (εννοείται binge watch) που λες με έπιασε έμπνευση, σχεδόν μανία δηλαδή, τι έμπνευση, να αλλάξω το υπνοδωμάτιό μας. Με έκανε να πιάσω χαρτί και μολύβι, να σχεδιάσω πως το θέλω, κρατώντας τα υπάρχοντα μέσα στο δωμάτιο, προσθέτοντας όμως κι άλλα απαραίτητα, ψάχνοντας ποια είναι τα προϊόντα που μου ταιριάζουν, από την παπλωματοθήκη και τα μαξιλάρια μέχρι τη συρταριέρα και το ύφασμα για τη ντουλάπα.  Και βέβαια με έκανε να θέλω να προσθέσω και λίγο fun που λέμε και στο χωριό μου. Τέλος, αλλά πιο σημαντικό, κατάλαβα ότι όταν σχεδιάζεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου να είναι λειτουργικό, να μην σε δυσκολεύει, να σου λύνει τα χέρια, να σε βοηθάει να κρατάς το χώρο τακτοποιημένο με το λιγότερο κόπο.

[Εν τω μεταξύ τόση ώρα γράφω σαν να μην έχουν περάσει 2 χρόνια από το τελευταίο μου ποστ, αν είναι ποτέ δυνατόν! Στα γρήγορα οι λόγοι είναι επειδή με κέρδισε αρκετά η κεραμική οπότε δεν είχα πολύ χρόνο και επίσης έκανα κι ένα μωράκι, οπότε εγκυμοσύνη-κοιλάρα-γέννα-μωρό, καταλαβαίνεις, που χρονος. Όμως τώρα που μεγάλωσε λίγο το μωρό, here I am! Και ετοιμάζω φυσικά και ποστ “παιδικό δωμάτιο” μετά]

Πάμε τώρα να δούμε το πριν. Η πρώτη φώτο από το αγαπημένο Spitishoot

img-0884_orig

Οι επόμενες φώτο τραβηγμένες κάποια στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο, σε κακό χάλι το δωμάτιο, αλλά επίτηδες το έκανα για να φανεί η διαφορά. Μουαχαχαχα.

before3

before2

Και τώρα το μετά, με τα αντίστοιχα σχόλια του δημιουργού (εμένα δηλαδή). Αχ πως τα λέω, μου έλειψα η άτιμη.

Το κρεβάτι μας, στη ζούγκλα! Δεν είναι ταπετσαρία το συγκεκριμένο. Έψαξα και βρήκα τι ήθελα να βάλω σε μία φωτοτράπεζα και το έδωσα σε εταιρεία εκτυπώσεων οι οποίοι, εκτός από την εκτύπωση μου έκαναν και τοποθέτηση. (Τα καλά του να δουλεύεις στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση)

bedroom_renovation1Λεπτομέρεια με μαξιλάρια βελούδινα και τσαχπίνικα. Χωρίς πλάκα, είναι τόσο όμορφα στα μάτια μου, που κάθε πρωί στρώνω το κρεβάτι αφού σηκωθούμε.

bedroom_renovation16

bedroom_renovation9

Η μεριά του. Αυτά τα είχα και από πριν, αλλά κάπως μου ταίριαξαν και στο νέο κόνσεπτ. Ή έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή. Το πιο βασικό σε αυτή τη φώτο είναι η κρεμάστρα που έφτιαξα και είναι ένα απλό DIY.

bedroom_renovation8

bedroom_renovation2

Καλέ, παραλίγο να το ξεχάσω, έβαλα κουρτίνες!!!!! Μπορεί και να μην είχα κουρτίνες για 5-6 χρόνια. Ήταν η πινελιά που ολοκληρώνει το δωμάτιο, γιατί κρύβει το έξω! Αφήνοντας να μπαίνει και πολύ φως.

bedroom_renovation5

Βασικός στόχος να μένει το δωμάτιο τακτοποιημένο, κάτι που έγινε πιο εφικτό με αυτές τις κρεμάστρες. Αυτή είναι ίδια με την άλλη, λίγο πιο μικρή, τοποθετημένη στην είσοδο του δωματίου. (Και εντελώς τυχαία είναι κρεμασμένα αυτά που βλέπεις, όχι βρε, δεν τα έβαλα για τη φωτογράφιση μπουχαχαχα)

bedroom_renovation12

Η -χωρίς πόρτα- βίντατζ ντουλάπα, που η αδερφή μου της έφτιαξε κουρτίνα για να μην φαίνεται το μίνι χάος που διατηρώ εκεί μέσα με τσάντες, φουλάρια, εργαλεία (!) και λοιπά. Πήρα ύφασμα με γεωμετρικό μοτίβο να ταιριάζει και κάπως με το βασικό φωτιστικό του δωματίου.

bedroom_renovation10 bedroom_renovation11

bedroom_renovation14

Και μία πιο γενική από όλο το δωμάτιο. Κάτι άλλο που βοήθησε να τακτοποιηθεί λίγο πιο πολύ η κατάσταση, είναι η καινούρια συρταριέρα.

bedroom_renovation13

Μην ξεχνάμε τα elektra ceramics μου ε; “Το πρόγραμμα περιέχει τοποθέτηση προϊόντος” πρρρ

bedroom_renovation17

Επίσης καινούρια ραφάκια στο κρεβάτι και καινούρια smart λάμπα.

bedroom_renovation7

Και τώρα έτσι, σκέτες φωτογραφίες, χωρίς σχολιασμό, αναρχία.

bedroom_renovation18

bedroom_renovation15

bedroom_renovation4

Αυτά λοιπόν. Μέσα στο γενικό χαμό του #μένουμεσπίτι , την εντελώς παράξενη κατάσταση που ζούμε, εγώ είμαι κάπως χαρούμενη που επιστρέφω στο αγαπημένο μου μπλογκ. Ελπίζω να βρήκες κάτι να σου άρεσε σε αυτό το ποστ, λίγη έμπνευση, μία ωραία φωτογραφία 🙂

 

4 σχόλια στο “Ανακαίνιση υπνοδωματιάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.