19/03/17

Back to analog

Δεν λέω, ωραίο το pinterest, ωραίο το tumblr, ωραίο το blog μου (!), ωραίες οι ψηφιακές μας λίστες και όλο.. αλλά σαν το αναλογικό δεν έχει. Δεν μπορείς να μυρίσεις το χαρτί στο δίκτυο, ούτε να νοιώσεις την υφή του. Δεν μπορείς να κολλήσεις πραγματικά αυτοκόλλητα, ούτε και να κάνεις crafting ψηφιακά.

Και ναι, αντιλαμβάνομαι την ειρωνία ότι αυτή τη στιγμή μιλάω σε ένα ψηφιακό μέσο, την ίδια στιγμή που ακούω μουσική από το spotify και σε λίγο θα βάλω The Good Wife στο Netflix… Αλλά! Υπάρχει χώρος για όλα! Έτσι σήμερα, έχοντας αντλήσει πολλή έμπνευση από το περιοδικό flow (μπες, δες, θα τρελαθείς!), αποφάσισα να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα βιβλίο σαν αναλογικό πιντερεστ. Μάζεψα τα χαρτιά μου, τα αυτοκόλλητά μου, διάφορα πράγματα από περιοδικά και άρχισα τον δικό μου Κατάλογο Σπιτιού. Και εννοείται έβγαλα ένα εκατομμύριο φωτογραφίες, γιατί εντάξει, μεταξύ μας τέτοια πράγματα γράφουν ωραία στο φακό!

backtoanalog1

Έπιπλα, χρώματα, ταπετσαρίες προσεκτικά κομμένα με το ψαλίδι. Και έχει σημασία να παίρνεις το χρόνο σου. Να κόβεις τα σχέδια όμορφα, ήρεμα, αργά και κατά τη διάρκεια να τα κοιτάς πραγματικά. Να μπορείς κάπως να ονειρευτείς μαζί τους, να φανταστείς πράγματα που θέλεις να κάνεις εσύ στο σπίτι σου. Γι’ αυτό είναι ωραίο το αναλαγικό. Γιατί σε “αναγκάζει” να παίρνεις το χρόνο σου, να χαλαρώνεις και να αποτυπώνεις καλύτερα τα πράγματα στο μυαλό σου, απ΄ότι αν έκανες ένα απλό re-pin.

backtoanalog2

Συνδύασε κι άλλα υλικά. Πάρε washi tape, χαρτιά διάφορα και κόλλα μέσα ό,τι σου αρέσει, έτσι, επειδή σου δίνει έμπνευση.

backtoanalog3 backtoanalog4

Κάνε τις δικές σου σημειώσεις. Μην το πολυσκεφτείς, γράψε ό,τι σου κατέβει στο μυαλό την ώρα που κοιτάς τη φωτογραφία.

backtoanalog5 backtoanalog6

Φτιάξε μια σελίδα με δείγματα χαρτιών και περιτυλιγμάτων. Εγώ σήμερα άνοιξα το κουτί που τα κρατάω όλα αυτά και φυσικά είδα άπειρα πράγματα που εννοείται δεν θυμόμουν ότι είχα. Οπότε αποφάσισα να κόψω στρογγυλά δείγματα, να τα κολλήσω κι έτσι κάθε φορά που θέλω κάτι από το κουτί, να ρίχνω μια ματιά στο τετράδιο για να ξέρω από πριν τι θα βρω.

backtoanalog7

Κάνε και λίγο χιούμορ. Δικό σου είναι, ό,τι γουστάρεις το κάνεις, ό,τι βλακεία θες να πεις, την λες! <3

backtoanalog8

Φτιάξε ένα ωραίο εξώφυλλο, γράψε το όνομά σου, κόλλα αυτοκόλλητα, ζωγράφισε, κάνε χαμό γενικά. Είναι δικό σου και πρέπει να είναι τέλειο, τέλειο όπως το φαντάζεσαι. Και αφού τα κάνεις όλα αυτά, ξεφύλλισέ το! Θα πάθεις πλάκα! 🙂

backtoanalog9 backtoanalog10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.