08/01/17

Φτιάξε έναν ξύλινο ανανά

ananas-intro

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να φτιάξεις έναν διακοσμητικό ξύλινο ανανά. Εγώ έχω 3 σε αυτή τη φάση να σου πω. Πρώτον είναι σχετικά δύσκολο και άρα σε προκαλεί. Δεύτερον, οι πολύ καλοί μου φίλοι Θανάσης και Νατάσα έχουν (υγιή) ψύχωση με τους ανανάδες, τόσο μεγάλη που αυτοαποκαλούνται ως ζευγάρι “Ananash” (Ana από το Αναστασία και Nash από το Θανάσης). Τρίτον, είναι πολύ ωραίοι οι ανανάδες ρε παιδί μου.

Λοιπόν, τι θα χρειαστείς:

  • 1 κομμάτι ξύλο στο μέγεθος που σε βολεύει.
  • Έναν τυπωμένο ανανά για να κάνεις το σχέδιο, ή αν το’χεις με το να ζωγραφίζεις ανανάδες, μπορείς απλά να τον σχεδιάσεις πάνω στο ξύλο.
  • Σέγα
  • Ακρυλικά χρώματα και ένα χαρακάκι
  • Πάγκο εργασίας με σφιγκτήρες ή μία μέγγενη.
  • Γυαλόχαρτο

Κάνεις λοιπόν το σχέδιό σου πάνω στο ξύλο. Καλό είναι να μην έχει πολλές λεπτομέρειες για να μην είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις με τη σέγα. ananas1

Πιάσε γερά με τη μέγγενη ή τους σφιγκτήρες το ξύλο. Ξεκίνα με το πάνω κομμάτι, το πιο δύσκολο. Μην δοκιμάσεις να το κάνεις όλο μαζί, κόβε λίγο λίγο, μικρά κομμάτια.

ananas2

Αφού το κόψεις, με ένα γυαλόχαρτο αφαίρεσε τα γρέζια που έχουν μείνει και λείανε συνολικά την επιφάνεια.

ananas3 ananas4

Ξεκίνα το βάψιμο! Εγώ το έκανα γεωμετρικό, ωστόσο εσύ μπορείς να το κάνεις όπως σου’ρθει! Ξεκίνησα με τα μπλε-πράσινα κομμάτια κάτω και συνέχισα με τα κόκκινα-πορτοκαλί.

ananas5 ananas6

Έτοιμο!

ananas7 ananas8

Και να και η φωτογραφία από το σπίτι των “Ananash”! <3

ananash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.