18/02/15

3 κατευθύνσεις για εγγυημένη DIY αποτυχία

maxresdefault

πηγή φωτό http://www.reece.com.au/diydisasters

Ναι, καλά διάβασες: αποτυχία γράφει ο τίτλος.

Εντάξει, το μόνο βέβαιο είναι πως όταν ασχολείσαι με το DIY σε οποιαδήποτε μορφή του, θα κάνεις κάποια στιγμή λάθος, θα έχεις σίγουρα κάποια αποτυχία. Φυσικά, όσο αφιερώνεις χρόνο, διάθεση και χρήμα (πάνω απ’ όλα χρήμα!), μαθαίνεις σιγά σιγά πώς να αποφεύγεις τα λάθη.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις τις 3 βασικές κατευθύνσεις που αν τις ακολουθήσεις πιστά, θα οδηγηθείς σε 100% εγγυημένη DIY αποτυχία (εκτός απροόπτου φυσικά!).

ΒΙΑΣΥΝΗ

Κακός σύμβουλος η βιασύνη. Είναι η φάση που έχεις πορωθεί με την ιδεάρα σου και θέλεις να τη δεις να ολοκληρώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάπως έτσι όμως οδηγείσαι σε αναπόφευκτα λάθη.

Πχ 1, στο ποστ με τα τσιμεντένια σουβέρ, δεν άντεχα να περιμένω μέχρι να στεγνώσουν 100%, οπότε βγάζοντας ένα από το καλούπι του, μου έσπασε.

Πχ 2 στο ποστ με το φτιάξιμο του πλυσταριού, η τελική πινελιά ήταν να βάλω ένα ραφάκι. Αλλά βιαζόμουν και δεν παρατήρησα ότι δεν είχα σφίξει τις βίδες αρκετά καλά και έτσι το ράφι έχει μία μικρή κλίση προς τα κάτω. Εντάξει, αυτό δεν είναι και επικό λάθος, αλλά θα μπορούσα να το έχω αποφύγει.

ΛΑΘΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ/ΥΛΙΚΑ

Στο υπνοδωμάτιο ήθελα να βάλω κάτι καδράκια που αρέσουν πολύ στο αγόρι μου. Έτσι λοιπόν βρήκα κάτι πρόκες που είχα οι οποίες ναι μεν είχαν το σωστό μέγεθος, αλλά ήταν πάρα πολύ παλιές. Τις κοιτάω και λέω «έλα μωρέ, σιγά, πόσο σημασία να έχει τώρα αυτό;». Τελικά είχε. Για 5 καδράκια λοιπόν:

  • Ξόδεψα γύρω στις 30 πρόκες που στράβωσαν ΟΛΕΣ!
  • Κατέστρεψα τον τοίχο γιατί στην προσπάθεια έφευγαν κομμάτια!
  • Η τελική εφαρμογή είναι τόσο αμφίβολη που με ένα φύσημα τα καδράκια μπορεί να πέσουν!
  • Νευρίασα!

Αν τελικώς είχα βγει έξω να πάρω καινούριες πρόκες, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί.

ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Έχεις μία ιδέα, ή μάλλον έχεις μισή ιδέα. Ή μάλλον είδες κάτι κάπου που σου θυμίζει μία ιδέα που πιθανά θα μπορούσες να φτιάξεις, αλλά δεν είσαι και πολύ σίγουρος. Όπως και να’χει, παίρνεις τα υλικά και ξεκινάς. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι τελικά η ιδέα ήταν ημιτελής και δεν έχεις τη γνώση, ή δεν έχεις κάνει τη σωστή προετοιμασία, και γι’ αυτό το λόγο οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.

Πχ εγώ με το «κάτι με σχήμα μουστακιού από πηλό».

Το concept ήταν να φτιάξω κάτι για τη φίλη μου τη Νατάσα που της αρέσουν τα μουστάκια (παρόλο που ο μέλλοντας σύζυγος δεν έχει!!) από πηλό. Ξεκινάω λοιπόν, αδειάζω το τραπέζι και αρχίζω να πλάθω τον πηλό σε κάτι το οποίο δεν είχα αποφασίσει! Τασάκι…δεν μου έβγαινε! Θήκη για ρεσό…δεν μου έβγαινε! Κόσμημα…ούτε καν! Τέλος πάντων, αφού κάθισα καμιά ώρα και παραπάνω προσπαθώντας να φτιάξω κάτι το οποίο απλά δεν έβγαινε, μάζεψα τον πηλό, τον έβαλα στη συσκευασία του και κάθισα στον καναπέ τσαντισμένη. Την επόμενη μέρα έφτιαξα αυτό. Σίγουρα αν το είχα μελετήσει καλύτερα το πράγμα, ούτε θα έχανα το χρόνο μου και μάλλον θα είχα καταφέρει να φτιάξω κάτι αρκετά κοντά στην ημιτελή μου ιδέα. 🙂

Σε άλλα νέα μπορείτε να βρείτε απίθανα craft fails στο http://craftfail.com/

LEGO-cake-nailed-it-400x667

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.