19/08/14

5 Πράγματα να κάνεις στο σπίτι τώρα που γύρισες από διακοπές

Γύρισες από διακοπές και είσαι να σε κλαίνε ρέγγες; Μην ανησυχείς, το ίδιο συμβαίνει με όλους… Αλλά, φίλη/φίλε αναγνώστρια/αναγνώστη, ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ! Είμαι εδώ για να σου πω πώς θα περάσεις αυτές τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες προσαρμογής: Θα ασχοληθείς με το σπίτι σου!

1. Ξεκίνα με μία καλή γενική καθαριότητα. Τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο (μετά τις διακοπές) από το να γυρνάς σε ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι. Φτιάξε τα δικά σου απορρυπαντικά, που είναι αποτελεσματικά αλλά και φιλικά στο περιβάλλον. 🙂 Πχ:

Μαγειρική σόδα και νερό: Ρίξτε μαγειρική σόδα στις επιφάνειες και στη συνέχεια τρίψτε με ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί. Αν έχετε πιο επίμονη βρωμιά, πασπαλίστε με λίγους κόκκους αλάτι και συνεχίστε να τρίβετε. Προσοχή ωστόσο να μη χαράξετε τις επιφάνειες.

Λεμόνι ή ξίδι: Οι έντονοι λεκέδες από λίπη μπορούν να απομακρυνθούν αν ψεκάσετε με χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αφήστε το υγρό να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα.

Απολυμαντικό: Αντί για χλωρίνη, φτιάξτε το δικό σας απολυμαντικό, αναμειγνύοντας 2 φλιτζάνια νερό, 3 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι και 20 έως 30 σταγόνες έλαιο τσαγιού.

Πηγή & περισσότερα φυσικά απορυπαντικά εδώ

2. Πρωτοτύπησε και τύπωσε κάποιες καλοκαιρινές φωτογραφίες! Και μετά φτιάξε ένα κολλάζ. Δες ιδέες παρακάτω:

Ευκολάκι..

collage1

Λίγο πιο τζαναμπέτικο..

collage2

 

Κι αυτό είναι αν έκανες 5 βδομάδες διακοπές! 

 

collage3

3. Κάνε μία μεγάλη αλλαγή στα έπιπλα. Όχι, δεν εννοώ να αγοράσεις κάτι (αν και ίσως προλαβαίνεις τις εκπτώσεις), εννοώ να αλλάξεις θέση σε κάτι. Γύρνα τον καναπέ αλλιώς. Μετακίνησε το τραπέζι του σαλονιού ή της κουζίνας. Βάψε κάτι. Είναι φοβερό πως με μια τέτοια αλλαγή νομίζεις ότι έχει αλλάξει όλο το σπίτι.

4. Πάρε ένα φυτό! Είτε εσωτερικού χώρου είτε εξωτερικού για το μπαλκόνι, ένα φυτό που ζει μαζί σου, ανανεώνει το χώρο και φέρνει φρεσκάδα 🙂

5. Κάνε ένα μικρό πάρτυ επιστροφής! Μαγείρεψε, πάρε κρασιά και φώναξε τους φίλους σου να μιλήσετε για το πως περάσατε το καλοκαίρι και για τα σχέδια σας από Σεπτέμβρη. Τίποτα δεν φτιάχνει τη διάθεση του σπιτιού καλύτερα από τους φίλους μας. 🙂

party

 

Εϊναι κάπως στενάχωρο να φεύγει το καλοκαίρι, μα και τα νέα ξεκινήματα, οι νέες σχολικές χρονιές έχουν τη γοητεία τους 🙂

2 σχόλια στο “5 Πράγματα να κάνεις στο σπίτι τώρα που γύρισες από διακοπές

  1. Πίνγκμπακ: Τι πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου τώρα που γύρισες από διακοπές | HOUSE TIPS

  2. Πίνγκμπακ: 2014: Τα 6 πιο διαβασμένα post | Just DIY_

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.